Home Vijesti BiH Pripadnici MUP-a TK uhapsili sedam osoba na osam lokacija

Pripadnici MUP-a TK uhapsili sedam osoba na osam lokacija

490
0

Pripadnici sektora kriminalističke policije Tuzlanskog kantona su u saradnji sa Kantonalnim tužilaštvom izvršili pretrese na osam lokacija, prilikom kojih je uhapšeno sedam osoba.

“Postupajući po naredbi Općinskog suda u Tuzli, službenici Sektora kriminalističke policije MUP TK-a i Odjeljenja kriminalističke policije PU Tuzla su, u saradnji sa Kantonalnim tužilaštvom Tuzlanskog kantona danas us na području grada Tuzla, izvršili pretrese na 8 lokacija koje koriste lica za koje se sumnja da su počinili više krivičnih djela Prevara.

Naime, postoje osnove sumnje da su ta lica u periodu od 2015. do 2017.godine fingirala saobraćajne nezgode i koristeći se zastrašivanjem navodila učesnike u saobraćajnim nezgodama da popune evropske obrasce na osnovu kojih su oštetili osiguravajuće kuće i fizička lica za veći novčani iznos.

Prilikom pretresa, 7 lica je lišeno slobode i ista su privedena u službene prostorije radi kriminalističke obrade, nakon čega će uz Izvještaj biti predata Kantonalnom tužilaštvu TK-a na dalje postupanje zbog postojanja osnova sumnje da su počinila KD Prevara iz člana 294. stav 1. Krivičnog zakona Federacije BiH”, saopćeno je iz MUP-a TK.

 

zenit.ba